Възползвайте се от удобството да закупите уреди на изплащане или да финансирате на вноски цялостното оборудване на вашата професионална кухня или перално стопанство. 

С нашите партньори ще Ви предложим най-добрите условия за изпълнението на вашия проект, без да е необходимо да плащате цялата сума предварително.

                                                                                  ​                                                          

Каталог Каталог

Кликнете върху изображението, за да го увеличите

Професионален нож за зеленчуци (17см) SHADOW NAKIRI SAMURA

90666
SAMURA
75,15 лв.
Направи запитване
Нужда от помощ?02/862 55 66

Професионален нож за зеленчуци с черно незалепващо покритие, дължина на острието 17 см. SAMURA "SHADOW NAKIRI" (SH-0043)

NAKIRI често се използват за белене, рязане и нарязване на зеленчуци. Те имат тънък гръб на острието и минимално изпъкнал режещ ръб. Те са много тънки и следователно особено остри. 

Центърът на тежестта на ножа е изместен напред, така че може да се използвате по-малко сила при рязане. Ножът е от една част с дълго, тънко острие. Изработен от специална, устойчива на корозия японска молибден-ванадиева ножова стомана AUS8. Ергономичната ABS дръжка позволява напълно контролирано рязане.

Благодарение на двустранното си смилане, ножовете Nakiri се използват предимно в азиатската кухня за приготвяне на зеленчуци и плодове.

Характеристики:

  • Материал на острието: японска неръждаема стомана AUS-8
  • Материал на дръжката: ABS
  • Обща дължина: 30,0 см
  • Дължина на острието: приблизително 17,0 см
  • Твърдост на острието: 58-59 HRC 
  • Тегло: прибл. 131 гр.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA

  • Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
  • Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
  • Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
  • Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се пре­поръчва.
  • Работете с ножовете внимателно: изпускането на кера­мични ножове върху твърда повърхност (като кухнен­ски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
  • Незначителното начупване на режещия ръб на кера­мичните ножове SAMURA през първите няколко месе­ца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
  • Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със си­ликонов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
  • При рязане на проду­кти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на  двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замра­зени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.