Каталог
Професионален нож за зеленчуци с черно незалепващо покритие, дължина на острието 17 см. SAMURA "SHADOW NAKIRI" (SH-0043)
NAKIRI често се използват за белене, рязане и нарязване на зеленчуци. Те имат тънък гръб на острието и минимално изпъкнал режещ ръб. Те са много тънки и следователно особено остри.
Центърът на тежестта на ножа е изместен напред, така че може да се използвате по-малко сила при рязане. Ножът е от една част с дълго, тънко острие. Изработен от специална, устойчива на корозия японска молибден-ванадиева ножова стомана AUS8. Ергономичната ABS дръжка позволява напълно контролирано рязане.
Благодарение на двустранното си смилане, ножовете Nakiri се използват предимно в азиатската кухня за приготвяне на зеленчуци и плодове.
Характеристики:
- Материал на острието: японска неръждаема стомана AUS-8
- Материал на дръжката: ABS
- Обща дължина: 30,0 см
- Дължина на острието: приблизително 17,0 см
- Твърдост на острието: 58-59 HRC
- Тегло: прибл. 131 гр.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.