В гр. Стара Загора на 3 февруари (събота) от 9.00 часа отново ще се проведе Националния форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”. Единствен по рода си, кулинарния форум обединява най-добрите професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски...
За нас е удоволствие да споделим с вас, че Шеф Петър Йоргов от Грифид хотели бе награден за най-голям принос в развитието на кулинарната култура в България и обучение на млади кулинари през 2023 г.
"Петър Йоргов, част от екипа на Грифид хотели през годините се е...
Уникално решение за вашата кухня!
KORE Monoblock от FAGOR PROFESSIONAL
Гамата KORE Monoblock е специално проектирана от ФАГОР ПРОФЕШЪНЪЛ за да предложи на вниманието на взискателните клиенти уникални решения за всяка кухня. Предимствата на професионалните...
Обикновенно в промишлените кухни има някои проблеми, които се повтарят най-често в хотели, барове, кафенета или ресторанти, фирмени столове, болници.
Във всеки случай е добре да бъдете внимателни и затова трябва да вземете предвид най-честите грешки, допускани от...
Тези вкусни кроасани се разпространят в цяла Европа за кратко време. Французите превземат рецептата, правейки кросана по-въздушен и люспест. През 1863 г., думата кроасан се появява за първи път във френския речник Littré, което буквално означава полумесец. През 1905 г....
"Тирол Профешънъл ЕООД" е бенефициент по проект "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" от Европейски фонд за регионално развитие и ОП Иновации и конкурентноспособност.
Днес има три основни гастрономически награди, които дават най-голямо признание в света и това са: Звездите Мишлен, 50-те най-добри ресторанта в света и наградите на James Beard.
50-те най-добри ресторанта в света
Тази награда се появява преди 16 години като рубрика в...
Фокус към прецизността
Всяка година тенденциите в кулинарията се променят динамично по отношение вкуса на храната и по начина на презентиране. Години наред на мода беше естествено подредената чиния, в която изобилстваха гарнитури и различни компоненти, красиво подредени...
Историята на кулинарния гид „Мишлен“ започнала през далечната 1900 година в Париж. Двамата братя Андре и Едуард Мишлен обикаляли из Франция, развивайки своя бизнес, свързан с автомобилните гуми. Пътувайки от град на град, те посещавали различни заведения и записвали в тефтер...