Блог

30.06.2017 Как да се избегне отравяне с храна през лятото?
С настъпването на лятото и високите температури замърсяването на храните с вируси или бактерии става по-лесно. В този период има по-висок риск от хранителни отравяния, което се превръща в грижа с най-висок приоритет за туристическата индустрия. Днес, чрез блога...
15.06.2017 Виното и лятото
Лятото е вече тук, а с него идва и въпросът какво да пием в топлите дни. Изборът на подходящото питие, което да бъде едновременно леко и разхлаждащо, се превръща в тежка задача. Днес ще Ви разкажем за вината, които са подходящи за сезона, и как да ги комбинираме с...
05.05.2017 Историята на кулинарните училища
Някога замисляли ли сте се как са изглеждали професионалните готвачи през 19-ти век и как тази професия се е развила през годините?  Chef-професия, която никога не е била оценена, така както днес. В световен мащаб, хиляди млади хора са готови да превърнат хобито си в...
05.06.2016 Защо авокадото е толкова полезно?
Колко древна е историята на авокадото? Знаете ли, че още ацтеките са смятали авокадото за „плод на боговете“, а според маите то има магически сили и освен това е силен афродизиак? Дали те са били прави, още не е научно доказано, но към днешна дата и след многобройни...