Блог

09.11.2023 Дизайн без граници за безупречна кухня! KORE Monoblock от FAGOR PROFESSIONAL
Уникално решение за вашата кухня!  KORE Monoblock от  FAGOR PROFESSIONAL Гамата KORE Monoblock  е специално проектирана от  ФАГОР ПРОФЕШЪНЪЛ  за да предложи на вниманието на взискателните клиенти уникални решения за всяка кухня. Предимствата на професионалните...
29.09.2023 Най-често срещаните трудности в професионалните кухни.
Обикновенно в промишлените кухни има някои проблеми, които се повтарят най-често в хотели, барове, кафенета или ресторанти, фирмени столове, болници. Във всеки случай е добре да бъдете внимателни и затова трябва да вземете предвид най-честите грешки, допускани от...
Кроасанът и Франция. Рецепта за вкусотия от бътер тесто 18.09.2023 Кроасанът и Франция. Рецепта за вкусотия от бутер тесто.
Тези вкусни кроасани се разпространят в цяла Европа за кратко време. Французите превземат рецептата, правейки кросана по-въздушен и люспест. През 1863 г., думата кроасан се появява за първи път във френския речник Littré, което буквално означава полумесец. През 1905 г....
20.07.2020 ОП Иновации и конкуретноспособност
"Тирол Профешънъл ЕООД" е бенефициент по проект "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" от Европейски фонд за регионално развитие и ОП Иновации и конкурентноспособност.
Най-известните кулинарни награди 18.05.2019 Най-известните кулинарни награди
Днес има три основни гастрономически награди, които дават най-голямо признание в света и това са: Звездите Мишлен, 50-те най-добри ресторанта в света и наградите на James Beard. 50-те най-добри ресторанта в света Тази награда се появява преди 16 години като рубрика в...
Тенденциите при храната през 2018 година 10.03.2018 Тенденциите при храната през 2018 година
Фокус към прецизността Всяка година тенденциите в кулинарията се променят динамично по отношение вкуса на храната и по начина на презентиране. Години наред на мода беше естествено подредената чиния, в която изобилстваха гарнитури и различни компоненти, красиво подредени...
Историята на Мишлен 30.12.2017 Историята на Мишлен
Историята на кулинарния гид „Мишлен“ започнала през далечната 1900 година в Париж. Двамата братя Андре и Едуард Мишлен обикаляли из Франция, развивайки своя бизнес, свързан с автомобилните гуми. Пътувайки от град на град, те посещавали различни заведения и записвали в тефтер...
От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия? 30.11.2017 От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия?
Напоследък е много модерно да се отварят малки, уютни кафетерии, които представляват комбинация между кафене и пекарна. Освен идеята обаче, ще Ви бъдат необходими също и бизнес план, инвестиция и маркетингова стратегия. Професионалното оборудване заема...
Movember & ScanBox 05.11.2017 Movember & ScanBox
Месец ноември вече започна, а с него се слага и началото на  Movember . Една мъжка кампания, която има за цел повече мъже да разберат за опасността от рак на простата и колко е важна превенцията. Ракът на простата е заболяване, което засяга повече от милион мъже по света и е...
1 2