Блог

01.02.2024 Град Стара Загора ще посрещне Националния форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”.
  В гр. Стара Загора на 3 февруари (събота) от 9.00 часа отново ще се проведе Националния форум „Chef’ Secrets - Еволюция на вкусa”. Единствен по рода си, кулинарния форум обединява най-добрите професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски...
13.12.2023 Приз за принос за развитието на кулинарната култура в България и обучение на млади кулинари през 2023 г.
За нас е удоволствие да споделим с вас, че Шеф Петър Йоргов от Грифид хотели бе награден за най-голям принос в развитието на кулинарната култура в България и обучение на млади кулинари през 2023 г. "Петър Йоргов, част от екипа на Грифид хотели през годините се е...
09.11.2023 Дизайн без граници за безупречна кухня! KORE Monoblock от FAGOR PROFESSIONAL
Уникално решение за вашата кухня!  KORE Monoblock от  FAGOR PROFESSIONAL Гамата KORE Monoblock  е специално проектирана от  ФАГОР ПРОФЕШЪНЪЛ  за да предложи на вниманието на взискателните клиенти уникални решения за всяка кухня. Предимствата на професионалните...
29.09.2023 Най-често срещаните трудности в професионалните кухни.
Обикновенно в промишлените кухни има някои проблеми, които се повтарят най-често в хотели, барове, кафенета или ресторанти, фирмени столове, болници. Във всеки случай е добре да бъдете внимателни и затова трябва да вземете предвид най-честите грешки, допускани от...
Кроасанът и Франция. Рецепта за вкусотия от бътер тесто 18.09.2023 Кроасанът и Франция. Рецепта за вкусотия от бутер тесто.
Тези вкусни кроасани се разпространят в цяла Европа за кратко време. Французите превземат рецептата, правейки кросана по-въздушен и люспест. През 1863 г., думата кроасан се появява за първи път във френския речник Littré, което буквално означава полумесец. През 1905 г....
20.07.2020 ОП Иновации и конкуретноспособност
"Тирол Профешънъл ЕООД" е бенефициент по проект "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" от Европейски фонд за регионално развитие и ОП Иновации и конкурентноспособност.
Най-известните кулинарни награди 18.05.2019 Най-известните кулинарни награди
Днес има три основни гастрономически награди, които дават най-голямо признание в света и това са: Звездите Мишлен, 50-те най-добри ресторанта в света и наградите на James Beard. 50-те най-добри ресторанта в света Тази награда се появява преди 16 години като рубрика в...
Тенденциите при храната през 2018 година 10.03.2018 Тенденциите при храната през 2018 година
Фокус към прецизността Всяка година тенденциите в кулинарията се променят динамично по отношение вкуса на храната и по начина на презентиране. Години наред на мода беше естествено подредената чиния, в която изобилстваха гарнитури и различни компоненти, красиво подредени...
Историята на Мишлен 30.12.2017 Историята на Мишлен
Историята на кулинарния гид „Мишлен“ започнала през далечната 1900 година в Париж. Двамата братя Андре и Едуард Мишлен обикаляли из Франция, развивайки своя бизнес, свързан с автомобилните гуми. Пътувайки от град на град, те посещавали различни заведения и записвали в тефтер...
1 2