Блог

10.03.2018 Тенденциите при храната през 2018 година
Фокус към прецизността Всяка година тенденциите в кулинарията се променят динамично по отношение вкуса на храната и по начина на презентиране. Години наред на мода беше естествено подредената чиния, в която изобилстваха гарнитури и различни компоненти, красиво подредени...
30.12.2017 Историята на Мишлен
Историята на кулинарния гид „Мишлен“ започнала през далечната 1900 година в Париж. Двамата братя Андре и Едуард Мишлен обикаляли из Франция, развивайки своя бизнес, свързан с автомобилните гуми. Пътувайки от град на град, те посещавали различни заведения и записвали в тефтер...
30.11.2017 От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия?
Напоследък е много модерно да се отварят малки, уютни кафетерии, които представляват комбинация между кафене и пекарна. Освен идеята обаче, ще Ви бъдат необходими също и бизнес план, инвестиция и маркетингова стратегия. Професионалното оборудване заема...
05.11.2017 Movember & ScanBox
Месец ноември вече започна, а с него се слага и началото на  Movember . Една мъжка кампания, която има за цел повече мъже да разберат за опасността от рак на простата и колко е важна превенцията. Ракът на простата е заболяване, което засяга повече от милион мъже по света и е...
18.10.2017 6 приложения, които всеки новак в кухнята трябва да използва
Искате да подобрите уменията си в кухнята? Не се притеснявайте: наистина има приложение, или по-скоро няколко приложения, които са точно за това! Тези, които искат да увеличат или усъвършенстват своите умения за готвене, трябва просто да потърсят помощ в собствения си...
19.08.2017 Чашите и виното
Stölzle Lausitz е германска фирма със 128-годишен опит в производството на чаши, която заема водещо място в сектора в световен мащаб. Компанията гарантира, че продуктите им увеличават максимално пълния потенциал, вкуса и качествата на всяка напитка.  В статията ще Ви...
18.07.2017 6 принципа при инсталирането на професионално кухненско оборудване
Професионалистите в кетъринг сектора трябва да спазват редица правила при монтирането на професионално оборудване в кухните си. Съвременният пазар обикновено изисква големи усилия и инвестиции от страна на производителите да предлагат все по-ефективни решения, които...
30.06.2017 Как да се избегне отравяне с храна през лятото?
С настъпването на лятото и високите температури замърсяването на храните с вируси или бактерии става по-лесно. В този период има по-висок риск от хранителни отравяния, което се превръща в грижа с най-висок приоритет за туристическата индустрия. Днес, чрез блога на...
15.06.2017 Виното и лятото
Лятото е вече тук, а с него идва и въпросът какво да пием в топлите дни. Изборът на подходящото питие, което да бъде едновременно леко и разхлаждащо, се превръща в тежка задача. Днес ще Ви разкажем за вината, които са подходящи за сезона, и как да ги комбинираме с...
1 2