Каталог Каталог

Кликнете върху изображението, за да го увеличите

Професионален универсален нож, острие 16.2 см SAMURA "BLACKSMITH"/ SBL-0023

90680
SAMURA
177,21 лв.
Направи запитване
Предпочитани
Нужда от помощ?02/862 55 66

SAMURA BLACKSMITH Професионален универсален нож, дължина на острието 16.2 см.

Изключителен нож, изработен в класическа японска форма. Дръжката е с овална форма, материал на изработка е Мicarta, острие от ръчно кована спомана. Твърдост на острието - 58-59 HRC.

Серията е плод на съвременния поглед върху древните традиции. Както самото име на колекцията подсказва, BLACKSMITH кореспондира с ковачеството като един от най-важните занаяти. Всеки продукт от колекцията е изработен ръчно от кована стомана и е с уникално покритие, което несъмнено ще грабне ценителите на красивото. Ножовете от тази серия идват в елеганен рол органайзер в японски стил и изискана подаръчна кутия.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA

  • Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
  • Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
  • Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
  • Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се пре­поръчва.
  • Работете с ножовете внимателно: изпускането на кера­мични ножове върху твърда повърхност (като кухнен­ски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
  • Незначителното начупване на режещия ръб на кера­мичните ножове SAMURA през първите няколко месе­ца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
  • Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със си­ликонов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
  • При рязане на проду­кти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на  двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замра­зени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.