Каталог Каталог

Кликнете върху изображението, за да го увеличите

Професионален сатър, острие 15.8 см. SAMURA "REPTILE"/ SRP-0040

90662
SAMURA
217,80 лв.
Направи запитване
Предпочитани
Нужда от помощ?02/862 55 66

SAMURA "REPTILE" Професионален сатър, острие 15.8 см. 

Професионален сатър за обща употреба в кухнята. Идеален инструмент за рабо­та с месо и  други продукти.

Както самото име подсказва, изработката на ножовете от серията REPTILE черпи вдъхновение от историите за мезозойската ера и гигантските влечуги, които са обитавали Земята тогава. Изпъкналото заточване, оребрената дръжка и ултралекият дизайн пасват идеално в ръката и осигуряват максимално ниво на комфорт във всяка една ситуация.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA

  • Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
  • Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
  • Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
  • Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се пре­поръчва.
  • Работете с ножовете внимателно: изпускането на кера­мични ножове върху твърда повърхност (като кухнен­ски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
  • Незначителното начупване на режещия ръб на кера­мичните ножове SAMURA през първите няколко месе­ца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
  • Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със си­ликонов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
  • При рязане на проду­кти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на  двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замра­зени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.