Каталог
Професионален сатър, острие 15.8 см. SAMURA "REPTILE" (SRP-0040). Професионален сатър за обща употреба в кухнята. Идеален инструмент за работа с месо и други продукти.
- Лек и универсален, сатъра Reptile е универсален инструмент, който ви позволява да кълцате, пасирате, режете, загребвате и изрязвате храни.
- Със своето тясно напречно сечение, той е гъвкав и способен да се справи с деликатни задачи за белене и нарязване, които са извън обхвата на възможностите на месарския сатър.
- Това е основно нож за рязане, използван за нарязване, но също така служи и като нож за рязане на фини филийки месо и други протеини - и определено не е предназначен за нарязване на големи кости.
- Има достатъчна височина, за да ви позволи да боравите с големи количества продукт, като го използвате вместо шпатула и достатъчна маса, за да позволи гръбнакът да се използва за начукване и омекотяване на месо. А плоското острие има достатъчно повърхност, за да изглади и смачка съставки като чесън, джинджифил или ядки.
Както самото име подсказва, изработката на ножовете от серията REPTILE черпи вдъхновение от историите за мезозойската ера и гигантските влечуги, които са обитавали Земята тогава. Изпъкналото заточване, оребрената дръжка и ултралекият дизайн пасват идеално в ръката и осигуряват максимално ниво на комфорт във всяка една ситуация.
Характеристики:
- Нож изработен от стомана AUS-10 (1 слой)
- Твърдост на острието (HRC) 59
- Дължина на острието (мм) 158
- Материал на дръжката стомана
- Обща дължина (mm) 300
- Обща височина (мм) 70
- Обща ширина (mm) 20
- Нетно тегло (g) 160
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.