Каталог
Професионален нож за рязане на слайсове, дължина на острието 27.4 см SAMURA "REPTILE" (SRP-0045)
Изваяващият нож е идеалното решение за нарязване на храната на тънки филийки. Благодарение на своето право, тясно и дълго острие, ще можете да нарежете прецизно дори големи парчета месо, печено или риба на филийки с едно движение. Смята за идеален и незаменим нож при приготвяне на японски ястия като суши и сашими, тъй като неговите характеристики ви позволяват да имате пълен контрол върху процеса на рязане. Качествен нож, подходящ за рязане на риба, колбаси или обща употреба в кухнята изключително остър и много удобен.
Както самото име подсказва, изработката на ножовете от серията REPTILE черпи вдъхновение от историите за мезозойската ера и гигантските влечуги, които са обитавали Земята тогава. Изпъкналото заточване, оребрената дръжка и ултралекият дизайн пасват идеално в ръката и осигуряват максимално ниво на комфорт във всяка една ситуация.
Характеристики:
- Материал: Неръждаема стомана AUS-10 (1 слой)
- Дължина на острието: 27.4 см
- Обща дължина: 42 см
- Тегло: 146 гр
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.