Каталог
Професионален универсален нож, дължина на острието 15 см. SAMURA MO-V (SM-0023)
Кухненските ножове Samura от серията MO-V предлагат перфектна комбинация от японска стомана, дълготрайна надеждност и вечен дизайн. В същото време те съчетават най-добрите характеристики на японските и европейските кухненски ножове.
- Ножът е с дръжка от модерен композитен материал G10, който е много устойчив на износване, издържа на влага и удари и в същото време се усеща много удобно.
- Острието е изработено от едно парче японска неръждаема стомана AUS-8 с гладък ръб и е с дължина 15см. В сравнение с обикновените кухненски ножове стоманата AUS-8 е много по-издръжлива и запазва по-добре остротата си. Освен това може да се заточи до високо ниво относително лесно.
- Употреба: Универсален кухненски нож, идеален за работа с по-малки парчета месо. Благодарение на по-късото острие, ножът работи добре и с плодове или зеленчуци.
Спецификация:
- Дължина на острието: 15 см
- Обща дължина (с дръжката): 27.6 см
- Незалепващо покритие
- Материал: еднослойна висококачествена неръждаема стомана AUS-8
- Твърдост на острието: 58 HRC
- Ергономична и влагоустойчива дръжка от фиброматериал G-10
Samura е модерен производител на японски кухненски ножове. Ноу-хауто на марката се отразява в използването на нейните кухненски прибори, тъй като ножовете са не само с високо качество, но и много удобни за работа в кухнята. В сравнение с традиционните японски ножове, ножовете Samura са изработени от неръждаема стомана и следователно могат по-добре да издържат на стрес и напрежение. В същото време те запазват отличните режещи свойства, характерни за японските ножове.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.