Каталог
Професионален нож за зеленчуци, дължина на острието 16.7 см SAMURA "KAIJU NAKIRI" SKJ-0074B
- Ножовете Samura Kaiju са висококачествени кухненски ножове, които предлагат класически форми. Те разполагат с дръжки, изработени от издръжлив композитен материал Pakkawood (комбинация от дърво и епоксидни смоли) и остриета, изработени от японска неръждаема стомана AUS-8. Повърхностното покритие на острието с "кована стомана" изглежда много атрактивно и осигурява гладко рязане без храна да залепва по ножа.
- Дръжката, изработена от здрав композитен материал Pakkawood, комбинира предимствата на дървото и композитните материали, устойчива е на влага и е приятна на допир.
- Острието, изработено от едно цяло парче японска неръждаема стомана AUS-8 с гладък ръб е с дължина 16,7 cm.
- Употреба: Ножът Nakiri е традиционен японски нож и е идеален за бързо и прецизно рязане и кълцане.
Спецификация:
- Стомана за острие: AUS-8
- Дръжка: дърво
- Обща дължина: 30,2 см
- Дължина на острието: 16,7 см
- Твърдост на острието: 58 HRC
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.