Каталог
Сет от 3 ножа, черен цвят SAMURA INCA (SIN-0220B):
- Професионален универсален нож, 15,5 см
- Професионален нож за зеленчуци, 16,5 см
- Професионален нож на шеф-готвача 18,7 см
- Материал на дръжките на ножовете - ABS пластмаса, TPR меко на допир покритие
- Материал на остриетата - Циркониева керамика (чернa) брой слоеве – 1.
- Твърдост на острието - 87-89 HRC
Професионален комплект за работа със зеленчуци, плодове, хляб, гъби и други продукти, необходим във всяка кухня.
За създаването на INCA, майсторите на SAMURA черпят вдъхновение от традициите на народите от Централна и Южна Америка. С ново поколение керамично острие от циркониев диоксид експертите от SAMURA доказаха за пореден път уменията си да пресъздадат класическа концепция с помощта на на съвременни технологии. INCA остриетата са изключително устойчиви на окисляване и ще запазят формата си практически завинаги, без да се нуждаят от поддръжка! Това се дължи на факта, че материалът, от който са изработени, се нарежда в топ три на най-издръжливите материали, редом с диаманта и корунда. (Следвайки древна традиция, Samura използва само най-добрите модерни суровини - снежнобял циркониев диоксид, който се синтерува при 2000 градуса по Целзий за 48 часа, създавайки монокристална структура, твърда като диамант.)
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.