Каталог Каталог

Кликнете върху изображението, за да го увеличите

Професионален универсален нож с острие от черна циркониева керамика, 15.5 см SAMURA "INCA" / SIN-0023B

90681
SAMURA
54,92 лв.
Направи запитване
Предпочитани
Нужда от помощ?02/862 55 66

SAMURA INCA Професионален универсален нож с острие от черна циркониева керамика, дължина на острието 15.5 см

Идеален нож за обща употреба в кухнята, за рабо­та със зеленчуци, плодове, хляб, гъби и други продукти.

Материал на дръжката - ABS пластмаса, TPR меко на допир покритие. Материал на острието - Циркониева керамика (черна),  брой слоеве – 1. Твърдост на острието - 87-89 HRC

За създаването на INCA, майсторите на SAMURA черпят вдъхновение от традициите на народите от Централна и Южна Америка. С ново поколение керамично острие от циркониев диоксид експертите от SAMURA доказаха за пореден път уменията си да пресъздадат класическа концепция с помощта на на съвременни технологии. INCA остриетата са изключително устойчиви на окисляване и ще запазят формата си практически завинаги, без да се нуждаят от поддръжка! Това се дължи на факта, че материалът, от който са изработени, се нарежда в топ три на най-издръжливите материали, редом с диаманта и корунда.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA

  • Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
  • Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
  • Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
  • Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се пре­поръчва.
  • Работете с ножовете внимателно: изпускането на кера­мични ножове върху твърда повърхност (като кухнен­ски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
  • Незначителното начупване на режещия ръб на кера­мичните ножове SAMURA през първите няколко месе­ца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
  • Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със си­ликонов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
  • При рязане на проду­кти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на  двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замра­зени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.