Каталог
Супер сет от 5 ножа с черна дръжка SAMURA "HARAKIRI" (SHR-0280B). Комплектът съдържа пет броя качествени кухненски ножове, магнитна поставка, точило и кухненска ножица за обща употреба, ножовете са изработени от Японска стомана AUS-8, твърдост 58 HRC. Идеален комплект за работа със зеленчуци, плодове, хляб, гъби и други продукти в кухнята.
- Професионален нож на шеф-готвача: Дължина на острието - 21 см., Дължина на дръжката - 11.5 см.
- Професионален нож с двустранно заточване (за хляб и замразени храни) Дължина на острието - 18.0 см., Дължина на дръжката - 11.5 см.
- Професионален нож за рязане на слайсове (за месо и риба): Дължина на острието - 19 см., Дължина на дръжката - 11.5 см.
- Професионален универсален нож: Дължина на острието - 15.0 см., Дължина на дръжката - 10.5 см.
- Професионален малък нож за рязане (за плодове и зеленчуци): Дължина на острието - 10 см., Дължина на дръжката - 10.0 см.
- Магнитен държач,
- Точило за ножове,
- Кухненска ножица.
HARAKIRI включва широка гама от елегантни и модерни кухненски ножове, предназначени за различен тип употреба. Те съчетават острие от горещо-кована AUS-8 стомана, с цял танг и дръжка с три класически нита, изработена от свръхиздръжлива и термоустойчива пластмаса тип ABS. HARAKIRI се отличават с максимално ниво на издръжливост и леко острие, гарантиращо лесно справяне и с най-големите предизвикателства в кухнята.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.