Каталог
SAMURA "HARAKIRI" Супер сет от 5 ножа с черна дръжка:
Професионален нож на шеф-готвача,
Професионален нож с двустранно заточване,
Професионален нож за рязане на слайсове,
Професионален универсален нож,
Професионален малък нож за рязане,
Магнитен държач,
Точило за ножове,
Кухненска ножица.
Идеален комплект за работа със зеленчуци, плодове, хляб, гъби и други продукти в кухнята.
HARAKIRI включва широка гама от елегантни и модерни кухненски ножове, предназначени за различен тип употреба. Те съчетават острие от горещо-кована AUS-8 стомана, с цял танг и дръжка с три класически нита, изработена от свръхиздръжлива и термоустойчива пластмаса тип ABS. HARAKIRI се отличават с максимално ниво на издръжливост и леко острие, гарантиращо лесно справяне и с най-големите предизвикателства в кухнята.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.