Каталог
Професионален малък нож за рязане на всякакви продукти, дължина на острието 9,8 см. SAMURA "DAMASCUS 67" (SD67-0010M)
Кухненските ножове от серия Damascus 67 на Samura са истинско съкровище сред кухненските ножове. Те предлагат комбинация от тънко и изключително остро острие, изработено от японска дамаска стомана (67 слоя стомана, твърдост до 61 HRC) и изключителна дръжка Micarta. Те са леки, с най-високо качество и атрактивен минималистичен дизайн. Предлагат се в красива хартиена кутия и са идеални и за подарък.
- Ножът има дръжка, изработена от Micarta, композитен материал, който е изключително устойчив на износване и влага, като същевременно е много стабилен.
- Острието е изработено от едно парче японска дамаска стомана с гладък ръб и е с дължина 9.8 см.
- Употреба: Универсален кухненски нож, идеален за работа с по-малки парчета месо, за шпиковане или нарязване.
ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА НОЖОВЕТЕ SAMURA
- Изплакнете ножовете с гореща вода и ги избършете до сухо.
- Използвайте ножовете само върху дървени или пластмасови дъски за рязане, никога не ги използвайте върху стъклени дъски (всякакви стоманени остриета могат лесно да се притъпят от съклото).
- Никога не оставяйте ножовете в мивката за дълго време, тъй като това може да доведе до влошаване на качеството както на дръжката, така и на острието на ножа.
- Препоръчваме ви да почиствате ножовете ръчно, като използвате неабразивни материали и ги избърсвате до сухо. Използването на съдомиялна машина не се препоръчва.
- Работете с ножовете внимателно: изпускането на керамични ножове върху твърда повърхност (като кухненски плочки, мрамор и др.) може да доведе до счупване или дори разцепване на ножа.
- Незначителното начупване на режещия ръб на керамичните ножове SAMURA през първите няколко месеца е приемливо и не влияе на способността за рязане на ножовете.
- Съхранявайте ножовете в поставка за ножове със силиконов пълнеж или друг вид поставка за ножове. Уверете се, че остриетата не влизат в контакт с никакви метални предмети.
- При рязане на продукти с кости (месо, пилешко и др.) се препоръчва употребата на сатър SAMURA. При за рязане на замразени хранителни продукти, се препоръчва употребата на двустранен нож с назъбено острие SAMURA – различната употреба на друг вид ножове, може да доведе до повреда на ножа. Не използвайте керамични ножове за рязане на замразени хранителни продукти, подукти с кости, ананаси, твърдо сирене и сухи колбаси.