Каталог
Комбинираното използване на конвектоматни фурни и шокови охладители ви позволява да бъдете по-ефективни, тъй като ви улеснява да програмирате работата си в кухнята, води до по-малко отпадъци, спестяване на време и резултат - продукт, който се сервира в точното време. Шоковите охладители и замразители oт серията Cook & Chill са проектирани да съответстват на капацитета на конвектоматите iKORE и могат да бъдат стиковани с тях.
Шоков охладител и замразител с 20 нива за гастронорм тави GN 1/1 тави или 10 тави GN 2/1. Подходящ за стиковане с конвектомат APW-102. (150-250 порции/ден)
КОНСТРУКЦИЯ:
- Вътрешна и външна конструкция изцяло произведени от висококачествена неръждаема стомана.
- Висококачествена полиуретанова изолация с 60 mm дебелина, без фреон, инжектирана под високо налягане.
- Врати от неръждаема стомана с ергономична, по цялата дължина, здрава, идеално интегрирана дръжка.
- Врати на панти с автоматично връщане за перфектно затваряне, което минимизира увеличаването на температурата. Имат 120° позиция на престой и се затваря автоматично при по-малко от 90°.
- Каса на вратата с антиконденз система.
- Вътрешност с извити фуги за улесняване на почистването
- Меден тръбен изпарител с алуминиеви ребра и покритие чрез катафореза
- Затворен кондензаторен модул с вентилиран кондензатор
- Интуитивен 5” екран със сензорен електронен контрол, поставен във вратата.
ФУНКЦИИ И УПРАВЛЕНИЕ:
- Ръчен процес на охлаждане чрез контрол на времето или температурната сонда. И двата параметъра могат да се регулират във всеки цикъл. Възможност за контролиране вентилатора на изпарителя чрез 5 различни нива.
Шоково охлаждане (от +90° до +3 °C за 90 минути):
- Интензивен цикъл 90 мин: подходящ за продукти с висока плътност или маса, както и за подготовка на готови храни за опаковане.
- Стандартен цикъл 90 мин: подходящ за мека, лека или деликатна храна с малък размер или обем.
* След като цикълът на охлаждане приключи, устройствата влизат в режим на готовност, работейки като хладилник, поддържайки температурата между +2°C и +5°C.
Шоково замразяване (от +90° до -18 °C за 240 минути):
- Стандартен цикъл 240 мин.: този цикъл равномерно замразява продукта, което го прави подходящ за храни, които не трябва да бъдат подложени на резки промени в температурата или които съдържат различни по хомогенност съставки.
- Интензивен цикъл - 90 мин: това е идеалният цикъл за замразяване на полуготови ястия. Подходящ е и за сурови продукти. Улеснява съхраняването на замразени продукти за дълъг период от време, които могат да се използват през цялата година.
* След като цикълът на замразяване приключи, устройствата влизат в режим на готовност, работейки като фризер, поддържайки температурата под -18°C.
- Допълнителни цикли: предварително охлаждане, непрекъснат цикъл, ръчно размразяване, дезинфекция на риба, втвърдяване на сладолед, сушене.
- 96 предварително зададени програми за охлаждане от Fagor, разделени в 8 категории храни.
- Възможност за създаване на персонализирана готварска книга с до 40 собственоръчно направени рецепти.
- Автоматично изпаряване на размразената вода.
ОБОРУДВАНЕТО ВКЛЮЧВА:
- Топлинна иглена сонда за следене на температурата в сърцевината на хранителния продукт.
- Капацитет за съхранение: 20 нива за тави гастронорм GN 1/1 или 10 нива за тави GN 2/1, или 10 нива за тави евронорм EN 60X40 (600х400 мм). с 65 мм разстояние между тях.
ВЪЗМОЖНИ ОПЦИИ : - 60 Hz - USB порт за извличане на данни
Модел |
Код |
Т (ºC) |
Хладилен агент |
Продуктивност (кг) |
Ел.мощност kW |
Мощност на охлаждане kW |
Размери мм |
|
охлаждане |
замразяване |
|||||||
ABCO-102 |
19091443 |
+3ºC / -18ºC |
R-452A |
100 |
65 |
2,3 |
2,85 |
1200 x 1130 x 1766 |
- R-452A