Професионална иноксова лопата за поставяне/вкарване на пици в пещта, с кръгло перо Ø24 см и обща дължина с дръжката 204 см.
- Подходящи за интензивна употреба в професионални пицарии.
- Изработени от висококачествена неръждаема стомана.
СПЕЦИФИКАЦИЯ
Модел | Перо (см) | Дължина с дръжката (см) |
236016 | Ø20 | 180 |
236019 | Ø20 | 220 |
236038 | Ø24 | 204 |
Форма на перото (работната част)
Форма на перото | Предимства | Недостатъци | Подходящо за стил |
Кръгло | Маневреност - лесно въртене на пиците | Малка площ - Неудобно за правоъгълни пици | Неаполитански |
Правоъгълно | По-голяма площ | По-трудно въртене - изисква повече пространство | Класически, римски |
Удължено правоъгълно (pizza al metro/roman style) | Подходящи за пица „на метър“ (за споделяне) | Изисква голяма пещ - По-трудно маневриране | Roman style |
Перфорирано vs. Неперфорирано перо
Тип перо | Предимства | Недостатъци | Препоръчителна употреба |
Перфорирано | По-добро отделяне на брашното- По-леко- По-бързо охлаждане | По-трудно почистване- Не е подходящо за много тънко тесто | Интензивна работа, електрически/газови пещи |
Неперфорирано (плътно) | По-устойчиво- Лесно за почистване- Подходящо за тежки пици | По-тежко- Може да задържа брашно | Традиционни пещи, дебело тесто |
В професионалната кухня всяко движение е от значение. Благодарение на нашия селектиран асортимент от лопати с различни форми и материали — кръгли, правоъгълни, перфорирани или плътни имате възможност да направите информиран избор, съобразен с нуждите на вашата пекарна или пицария. Независимо дали създавате класическа неаполитанска пица или „pizza al metro“ за споделяне, при нас ще откриете точния инструмент, който работи толкова прецизно, колкото и вашият екип.