29.09.2023

Най-често срещаните трудности в професионалните кухни.

Обикновенно в промишлените кухни има някои проблеми, които се повтарят най-често в хотели, барове, кафенета или ресторанти, фирмени столове, болници.

Във всеки случай е добре да бъдете внимателни и затова трябва да вземете предвид най-честите грешки, допускани от професионалистите в кухнята, които ние ще ви посъветваме как може да предотвратите.

На първо място е не добре направената инсталация на машини и електрически връзки. За да избегнете лош монтаж на вашата индустриална кухня, трябва да се доверите на официалните дистрибутори на марките. Те знаят по-добре от всеки друг как се извършват различните електрически инсталации и ще ви помогнат с отговори и насоки по техническата част. Понякога изборът на по-евтино решение може да ви струва много повече.

На второ място е един от най-често срещаните проблеми в професионалните кухни, а именно липсата на поддръжка на различните използвани машини. Във Tirol Professional искаме да ви помогнем с това и, разполагаме с изчерпателна информация предоставена от нашите партньори, която предоствяме в помощ  за нашите клиенти. Чрез нас можете, наред с други неща, да получите отговори  относно закупените уреди, както и да заявявите резервните части, ако се нуждаете. Извършването на адекватна поддръжка е важна за предотвратяване на аварии. Това ще удължи полезния живот на машините, което ще помогне за качеството на услугата, която предлагате. При правилна работа, клиентите Ви ще получават своите поръчки при възможно най-добри условия.

Следват проблемите с контрол на температурата на фритюрника или  проблеми с охлаждането на хладилните машини. Понякога фритюрниците имат проблеми с контрола на температурата. Ако фритюрникът стане твърде горещ или не поддържа стабилна температура, тогава имате сериозен проблем да поддържате качеството на храната, която ще сервирате. Един от начините да проверите отново температурата на вашия фритюрник е да използвате външен термометър, който редовно измерва температурата на олиото. Така ще разберете дали фритюрникът е добре калибриран. Относно проблемите с охлаждането, за правилното функциониране на всички търговски хладилни машини, е много важно въздушните филтри и уплътненията да не са покрити с твърде много мръсотия и мазнини. Редовното почистване е важно за да се предотврати запушването на филтъра и въздухът да не се вентилира както трябва. Също така е удобно да почиствате както кондензатора, така и изпарителя на всеки няколко месеца, за да предотвратите повреда.

Не добрата хигиена, липсата на хигиена в индустриалните кухненски уреди обикновено причинява проблеми при работата на оборудването. Лошата хигиена и използването на неправилни препарати, може да причини образуване дори на дупки в различните части от неръждаема стомана, което може да повлияе на правилното стартиране и  използване на машините.

Правилната хигиена, извършването на дълбоко и професионално почистване на оборудването е от съществено значение за гарантиране на дълготрайността на вашата професионална кухня. Съветваме Ви да не пестите в този аспект.

Надяваме се, че тези съвети ще помогнат на Вас, нашите клиент, както и на всеки кетъринг предприемач и техните уреди ще издържат възможно най-дълго без никакви проблеми по време на полезния им живот.