Ефективността във всеки бизнес е изключително важна.
Можете да направите бизнеса си възможно най-печеливш, като намалите разходите си, без това да промени предлаганата от вас услуга.
Предлагаме ви насоки, които да ви помогнат да оптимизирате някои разходи, за да подобрите ефективността на вашия ресторант или хотелиерски бизнес и да бъдете по-конкурентоспособни.
Разходите за инвестиране в ново професионално оборудване може и да по-голямо перо в бюджета ви, но въпреки това, в средносрочен и дългосрочен план, инвестирането в по-модерни машини може да означава значителни спестявания за вашия бизнес. Новите машини спестяват повече електроенергия и вода от старите технологии, а разходите за поддръжка са по-ниски.
Ако се интересувате от ефективни и най-съвременни машини, открийте всички продуктови гами FAGOR PROFESSIONAL - оборудване за професионални кухни и перално стопанство.
Ако сте предприемач в хотелиерството или управлявате ресторант, е добре да инструктирате служителите си да пълнят съдомиялните машини със съдове максимално. По този начин ще спестите вода, енергия и препарат.
Въведете система в пералното ви стопанство, която ви позволява да спестите литри от сметката си.
Системата за пестене на водата (Water recovery system) на Fagor Professional се предлага с оборудване от най-ново поколение, предлагащо голяма гъвкавост, бърз монтаж и лесна поддръжка. Използвайки резервоарите за възстановяване на вода на Fagor Professional могат да бъдат спестени до 70% вода, намалявайки потреблението до 262,5 m3 в този пример:
3. Използвайте по-малко светлина
Изключването на осветлението извън комуналните услуги може да спести много електроенергия във вашия бизнес. Смяната на вашите светлини и крушки с ефективни такива може да ви спести пари годишно.
4. Обучете персонала си
Всички тези задачи за спестяване са прекрасни на хартия, но някой трябва да ги приложи на практика. Ето защо е много важно всички служители да вземат предвид тези наредби, които ще ви помогнат да спестите и да направите ресторанта си по-устойчив. Отделете време и им дайте подходящо обучение с всички тези съвети за ефективност.
5. Намалете използването на опаковките за еднократна употреба
Ако имате ресторант, който използва чинии, чаши и сервизи за еднократна употреба, помислете за преминаване към стъкло или керамика. Това е еднократна инвестиция, която ще ви спести разходи за управление на отпадъците и е добра инвестиция за околната среда.
6. Преразгледайте вашето меню
Направете анализ какво се харесва и се поръчва от клиените ви. Преразгледайте менюто си и елиминирайте предложенията, които не се поръчват. Тази стъпка ще намали загубата на суровини и ще ви помогне да контролирате разходите си. В този процес преценете дали можете да използвате някой от продуктите за да направите нови ястия. Бихте могли да спестите, като купувате само нужните суровини.
Надяваме се, че всички тези съвети ще помогнат на вашия бизнес да е по-успешен.
Нека наред с намаляването на разходите, да се погрижим и за околната среда!
Откриете пълната гама от продукти, които Тирол Профешънъл Ви предлага.
Префисионалното оборудване на бранда Fagor Professional предлага ефективни решения за професионална кухня и перално стопанство, за всеки клиент, който иска да оптимизира бизнеса си.
Очакваме запитванията ви. Не се колебайте, пишете ни, обадете ни се!
Ние ще ви помогнем да реализирате вашите желания!
(Part Text source: Blog/ Fagor Professional)