Възползвайте се от удобството да закупите уреди на изплащане или да финансирате на вноски цялостното оборудване на вашата професионална кухня или перално стопанство. 

С нашите партньори ще Ви предложим най-добрите условия за изпълнението на вашия проект, без да е необходимо да плащате цялата сума предварително.

                                                                                  ​                                                          
10.06.2017

Sous-vide

Sous-vide или в превод буквално от френски „във вакуум“. Това е сравнително нова техника в приготвянето на храната, която заслужава особено внимание и се използва от най-добрите шеф-готвачи, заради страхотните резултати.
Храната се поставя в плик, след което се вакуумира и се поставя в съд с вода, като се готви при не висока температура в диапазон между 50-68 градуса. За тази техника са ви необходими циркулатор от Sammic, който може да бъде прикрепен дори към най-обикновена тенджера. Той загрява много бързо водата до определена температура към него
има и специално устройство, което изпомпва водата постоянно, загрява я и я връща обратно в съда, като по този начин поддържа постоянна температура. Освен циркулатор, Sammic предлагат ванички, в които можете да поставяте вече вакуумиранaта храна.  Настройте температурата, времето и програмата, а Sous vide ще свърши всичко останало.

Sous-vide e технология, при която храната добива уникален вкус, запазвайки си всичките хранителни свойства. Тя винаги ще бъде вкусна, сочна и крехка, защото се готви в собствени сосове и не се окислява. Уредите за готвене Sous-vide са високо ефективни и икономични-тази технология решава  финансовите проблеми на ресторантите, тъй като различните по качество меса, могат да бъдат приготвени и сервирани по един зашеметяващ начин. При този метод на готвене от опаковката се отнема кислородът, който предизвиква окисление на веществата на хранителните продукти. Храната  винаги ще бъде приготвена по един прецизен начин и няма вариант да бъде сготвена повече от необходимото. Изключително подходящ метод за приготвяне на по-жилави меса, тъй като се разгражда колагенът и се превръща в желатин. При всеки друг вид термична обработка имаме загуба на тегло, но при обработката във вакуум, теглото се запазва напълно. Това е единствения начин за приготвяне на храна, при който тя се запазва толкова крехка и вкусна, тъй като се готви в собствени сосове.

 
Предимства:
  • по-прецизен стил на готвене
  • хранителните продукти са с по-нежна консистенция
  • запазва се аромата, цвета, свежестта и витамините на приготвената храна
  • храната не се изсушава
  • добавя се минимално количество мазнина
  • храната е приготвена равномерно от всички страни, без да е необходимо да я обръщате
  • по-ниска консумация на енергия
  • различни храни могат да бъдат поставяни по едно и също време в съда, без да си пречат един на друг и да си смесват вкусовете

Разгледайте предлаганите от нас циркулатори и ванички тук.