Лятото е вече тук, а с него идва и въпросът какво да пием в топлите дни. Изборът на подходящото питие, което да бъде едновременно леко и разхлаждащо, се превръща в тежка задача. Днес ще Ви разкажем за вината, които са подходящи за сезона, и как да ги комбинираме с храната си, без да ни стане тежко.
Бялото вино, както и розето са изключително подходящи напитки за летните дни. Препоръчва се да бъдат добре охладени преди сервиране – между 6 и 12 градуса; пенливото вино се охлажда до температура от 4 – 5 градуса.
Все пак въпросът е: Какъв вид да изберем и какво ги прави толкова различни?
А червеното вино?
Всички знаем твърдението, че червеното вино е подходящо за зимния сезон, тъй като е по-тежко питие, но това съвсем не означава, че не може да бъде консумирано и през лятото, стига да бъде добре подбрано и сервирано. Една от основните причини, поради която пием вино, е за да се освежим и разхладим. Ще Ви представим няколко полезни съвета, с които ще можете да се наслаждавате на червеното вино и през летните месеци.
Червените вина се комбинират изключително приятно с барбекю, приготвено на открито. Свинските или телешките пържоли се съчетават по-добре с танините в червеното вино, отколкото с киселите нотки в бялото.