Възползвайте се от удобството да закупите уреди на изплащане или да финансирате на вноски цялостното оборудване на вашата професионална кухня или перално стопанство. 
С нашите партньори ще Ви предложим най-добрите условия за изпълнението на вашия проект, без да е необходимо да плащате цялата сума предварително.
                                                
Виното и лятото 15.06.2017

Виното и лятото

Лятото е вече тук, а с него идва и въпросът какво да пием в топлите дни. Изборът на подходящото питие, което да бъде едновременно леко и разхлаждащо, се превръща в тежка задача. Днес ще Ви разкажем за вината, които са подходящи за сезона, и как да ги комбинираме с храната си, без да ни стане тежко.

Бялото вино, както и розето са изключително подходящи напитки за летните дни. Препоръчва се да бъдат добре охладени преди сервиране – между 6 и 12 градуса; пенливото вино се охлажда до температура от 4 – 5 градуса.

Все пак въпросът е: Какъв вид да изберем и какво ги прави толкова различни?

  • Совиньон блан е с по-лек и освежаващ вкус заради цитрусовите нотки в него. Това е единственият сорт вино, който се съчетава отлично със сезонните домати. Комбинирайте го със салати със синьо сирене, пиле или суши.
  • Шардоне – това е сорт, който се използва за производството на шампанско и притежава богат и тежък вкус. Цитруси, пъпеш, ананас - това са само част от наситените му ароматни нотки. Добре се комбинира с морски дарове, плато френски сирена, спагети, ястия със сметана.
  • Траминер – сухо, но силно ароматно, едно от най-флоралните и парфюмирани вина. В аромата му може да усетите акация, роза, подправки. Подходящо е за бели меса, риба, по-солени ястия.

А червеното вино? 
Всички знаем твърдението, че червеното вино е подходящо за зимния сезон, тъй като е по-тежко питие, но това съвсем не означава, че не може да бъде консумирано и през лятото, стига да бъде добре подбрано и сервирано. Една от основните причини, поради която пием вино, е за да се освежим и разхладим. Ще Ви представим няколко полезни съвета, с които ще можете да се наслаждавате на червеното вино и през летните месеци.

  • Преди консумация поставете бутилката в хладилника за около 20 – 30 минути. Ще се убедите колко по-светъл става цветът на виното, а вкусът му ще бъде в пъти по-освежаващ. 
  • Изберете по-малко наситени на цвят или много леки червени дъбови вина, тъй като те имат по-изразен плодов вкус и са много по-освежаващи за топлите летни дни.
  • Внимавайте за градуса на виното – добре е процентът алкохол да не надвишава 13.

Червените вина се комбинират изключително приятно с барбекю, приготвено на открито. Свинските или телешките пържоли се съчетават по-добре с танините в червеното вино, отколкото с киселите нотки в бялото.