Кухнята е сърцето на всеки ресторант или хотел и гордостта на главния готвач. Линия 900 КORE Range от е предназначена да улесни ежедневната работа на професионалните готвачи. Ергономичност, безопасност и лесна поддръжка в комбинация с гъвкавост, високо качество, ниски разходи и ефективност са водещите изисквания, от които се нуждае всяка професионална кухня.
Надеждност
- Дръжката на казана е разположена отстрани, за да се избегнат изгаряния, като по този начин се осигурява по-висока безопасност за потребителя.
- Корпус с двойни стени.
- Здрава и лесно регулируема панта, която позволява диагонално отваряне до 75° – капакът може да се държи отворен във всяко положение.
- Резервоар от неръждаема стомана AISI-304 с дебелина на дъното 2 мм AISI-316L.
Експлоатация
- Контрол от енергиен регулатор, който позволява интуитивно готвене.
- Пълнене на резервоара, контролирано от електрически валове, пригодени за студена и гореща вода.
Енергия и ефективност
- Машини с висока мощност – газ или електрическо захранване.
- M-G915: 24 kW – газ
- M-E910 BM: 22 kW – електричество
Функционалност
- Казаните с директно загряване са подходящи за използване при варене, задушаване и овкусяване на храни, при които се изисква смесване и разбъркване.
- Казаните с индиректно загряване са подходящи за приготвяне на сосове, леко сварени храни и други ястия, при които не се изисква разбъркване или високи температури.
Почистване
- Вграденият повърхностен плот е без канали и със заоблени ъгли, което прави почистването на работната повърхност много по-лесно.
- Казаните имат филтър в дренажната тръба за улавяне на остатъците от храната, който се демонтира лесно при почистване.
- Кранът за изпразване е поставен на леснодостъпно за потребителя място.
- IPX5 защита.
Начин на използване
При директно загряване на казан с капацитет 100 л:
За яхнии (на 2,5 литра вода се поставя килограм продукт): 50 л вода и 20 кг леща, нахут, боб и др. Това позволява приготвянето на около 250 индивидуални порции.
Времето за достигане на точката на кипене е около 55'.
Времето за готвене варира в зависимост от продукта:
25': оризов бульон; 50': задушено с картофи; 60': леща; 95': нахут.
При индиректно загряване на казана:
- Времето за достигане на точката на кипене е изчислено на около 80'.
- Времето за готвене е малко по-дълго, отколкото при директното загряване, и варира в зависимост от продукта:
- 30': оризов бульон; 6
- 0': задушено с картофи;
- 75': леща.
Нашите предложения за казани от линия 900 КORE, можете да разгледате тук.