Малки касероли произведени от едно парче чугун, отличен топлоносител с опция за дървена основа за сервиране в 3 размера.
Serie Magma
- Изработени от едно цяло парче лято желязо.
- Покрити със слой растително масло.
- Идеални за продължително нежно готвене на температура до 220ºC.
- Отличен топлоносител, запазва топлината, докато се наслаждавате на храната.
- Дървена основа (от бреза) за сервиране и представяне на прясно приготвена храна.
Спецификация
- Диаметър (см): 12,5/16,2/18,5
- Капацитет (ml): 230/470/720
Съвместимост и материали
Как да подготвите нов чугунен съд/тиган
Стъпка 1: Измийте добре тигана с топла сапунена вода и го подсушете добре. Дори след подсушаване с кърпа може да остане известна повърхностна влага, така че най-добре е да поставите тигана на пламък на котлона за минута-две, за да отстраните останалата вода.
Стъпка 2: Натъркайте го навсякъде (отвътре и отвън – включително дръжката) с олио за готвене и полирайте добре.
Ключът тук е да втриете олиото навсякъде, но след това да го полирате толкова старателно, че тиганът вече да не изглежда дори малко мазен. Дори малко количество излишно олио върху съда може да се събере, образувайки малки втвърдени капчици по повърхността за готвене или да стане лепкаво, ако не се използва няколко дни.
Стъпка 3: Загрейте го във фурната. Поставете намасления тиган в предварително загрята на 220°C фурна и го оставете там за 30 минути. Може да стане малко задимено, затова проветрете добре кухнята си. През това време маслото ще полимеризира и ще образува първото от няколкото твърди, подобни на пластмаса покрития, които ще нанасяте.
Стъпка 4: Повторете 3 до 4 пъти
Когато половин час изтече, извадете тигана. (Внимание: Горещо е!) Сега го натъркайте още веднъж с олиото, като го полирате както преди. След това го върнете във фурната за още 30 минути. Като цяло ще искате да повторите този процес на намазване с олио и загряване три до четири пъти, за да нанесете добър първоначален слой.
След като сте готови, просто оставете съда да се охлади. Вече е готов за готвене.
Всичко, което трябва да направите оттук нататък, е да използвате тигана си. След като сте натрупали добър слой, можете дори да използвате чугунения си тиган за киселинни храни, като домати и сосове, без да се притеснявате.