Монтажът на професионално кухненско оборудване е процес, при който се инсталират и настройват всички уреди и машини, които ще се използват в професионалната кухня, като печки, фурни, хладилници, миялни машини и т.н. И тъй като този процес изисква специализирани знания и умения, за да може оборудването в професионалните кухни да работи безопасно, ефективно и в съответствие с нормативите за хигиена и безопасност, нашите сервизни специалисти притежават дългогодишен опит, допълнителни технически квалификации, преминават периодични обучения за предоставеното от нас оборудване, реагират бързо и компетентно.
Ето какво най-общо включва монтажът на професионално кухненско оборудване:
Подготовка на помещението
- Оценка на пространството: Нашите техници проверяват, дали размерите на помещението и планираното разположение на уредите от проектанта отговарят на възможностите за монтаж. След проверката се предоставят писменни указания за нужните промени и необходимите изводи (Ел/ВиК или газ) за различните уреди и работни станции.
- Преглед на инфраструктурата: Уверяваме се, че в кухнята има необходимите захранващи линии (електрически, водопроводни и газови) за правилната работа на оборудването. Ако е необходимо, може да се наложи изграждане или коригиране на инсталациите.
Монтаж на оборудването
Монтажът на оборудването се извършва от наши сервизни специалисти. Разходите при монтажа за материали, необходими за евентуално допълнително изграждане на връзка с Ел., ОиВ, Газ, ВиК и др. инсталации / вкл. батерии, сифони за мивките, мазниноуловители и др./, се договарят допълнително и са за ваша сметка. При липса на готовност за монтаж от ваша страна, разходите при следващи посещения са за ваша сметка.
- Инсталация на уредите: При монтажът на различни видове професионални уреди като фурни, котлони, плочи, хладилници, фризери, миялни машини, сушилни, и други, всеки уред се монтира според инструкциите на производителя, като по този начин се осигурява правилното и безопасно функциониране на оборудването.
- Свързване на уредите: Уредите, които работят с електрическа енергия, газ или вода се свързват към съответните мрежи.
Тестове и настройки
- Тест на уредите: След монтажа нашите техници провеждат редица тестове, за да се уверят, че всичко работи правилно. Това включва проверка на всички функции на уредите (температурни настройки, скорости, настройки за безопасност и т.н.), както и изпитване за евентуални течове на вода или газ.
- Регулиране на уредите: Техниците извършват настройка на параметрите на уредите, за да работят с оптимална ефективност. Например, настройка на температурата на фурни и котлони, регулиране на температурния режим на хлидилници, подаване на препарати за миене и плакнене към миялните машини и др..
Проверка на безопасността
- Контрол на безопасността: Всички уреди инсталирани от нас гарантират безопасност на персонала. Това включва проверка на евентуални рискове от токов удар, опасност от пожари или отравяне с газ. Използваме и специални сензори или алармени системи при необходимост.
- Инструкции за безопасност: Провеждаме обучение на персонала по безопасното използване на новоинсталираното оборудванена, в съответсвие с инструкциите предоставени от производителя.
Интеграция с други системи
- Свързване с вентилационни и климатични системи: Професионалните кухни често имат специфични изисквания за вентилация, особено за уреди, които генерират високи температури или изпарения. След монтажа на уредите нашите техници се уверяват, че вентилационната система е правилно свързана и функционира добре.
- Интеграция с други технологични решения: В зависимост от размера и сложността на кухнята, може да се наложи интегриране на различни технологични решения, като автоматизирани системи за управление на температурата, светлината, енергийната ефективност и т.н. Ние сме готови да предложим най-подходящите решение при изпълнение на монтажа.
Финални проверки и обучение
- Проверка на целия работен процес: След като оборудването е инсталирано и настроено, техниците ни изпълняват последна проверка на целия работен процес, за да се уверят, че кухнята е готова за експлоатация.
- Обучение на персонала: Ангажираме се да обучим вашият персонал как да използва новото оборудване правилно и ефективно. Обучението включва както практическо използване на уредите, така и инструкции за поддръжка и профилактика.
Документация и гаранция
- Предоставяне на документи: След монтажа нашите техници предоставят всички необходими документи за гаранция, инструкции за експлоатация, сертификати за безопасност и други, които могат да са необходими при бъдещи проверки или сервиз.
- Гаранционно обслужване: Уредите, инсталирани от нас идват с гаранция за определен период. При поява на технически неизправности и/или дефекти, нашият сервизен екип провежда подходящо гаранционно обслужване, в зависимост от гаранционните условия и/или абонамента.
- Моля имайте в предвид, че запазваме правото си да отменим отговорността си по гаранцията на изделия с нарушена опаковка или разопаковани без присъствието на наш представител в периода от доставката до монтажа.
Заключение: Монтажът на професионално кухненско оборудване е ключова част от изграждането на функционална и ефективна кухня. Нашият сервизен екип се състои от квалифицирани специалисти, преминали необходимото допълнително обучение, които имат дългогодишен, професионален опит и спазват всички технически изисквания и нормативи за безопасност.
За връзка със сервизен специалист:
Сервиз
София, бул. Никола Петков 73
Tел.: +359 (0) 2 862 55 66
Tел.: +359 888 492 241
e-mail: [email protected]