В процеса на консултация, ще се срещнете с нашите специалисти, които ще направят анализ на потребностите ви и ще предложат цялостно решение за реализация на идеите и бизнес планът ви.
Извършваме консултации по готови технологични проекти и изготвяме нови, съобразно изискванията на Българската Агенция за Безопастност на Храните /БАБХ/.
На база одобрения технологичен проект правим спецификация и съдействаме за избора на най-подходящото оборудване и инвентар.
След лична среща и посещение на обекта, уточняваме детайлите по проекта и взимаме точни размери на необходимото неутрално оборудване.
Извършваме бърза доставка и монтаж на избраното оборудване.
След монтажа, провеждаме обучение на персонала за работа с машините, за тяхното почистване и поддръжка в процеса на експлоатация.
Непрекъснато търсим и представяме нови технологии на собственици и готвачи.
Консултацията за професионално кухненско оборудване е важен етап в процеса на проектиране, изграждане и модернизиране на професионални кухни. Тя включва съвети и препоръки относно избора на подходящото оборудване, което да отговаря на нуждите на кухнята, както и насоки за оптимизиране на работния процес и постигане на висока ефективност и безопасност.
Ето какво включва една консултация за професионално оборудване:
Анализ на нуждите на клиента
- Тип на заведението: В зависимост от това дали става въпрос за ресторант, хотел, кетъринг фирма или други заведения, нашите консултанти ще проучат специфичните изисквания и особености на кухнята.
- Брой порции и вид храна: Процесът на консултацията започва с оценка на обема и вида на храната, която ще се приготвя. Например, ако кухнята е за кетъринг, ще има нужда от много по-голямо количество и разнообразие от уреди, в сравнение с малък ресторант.
- Работни процеси: Анализ на работните процеси в кухнята – как ще се подготвя храната, как ще се сервира, какви са изискванията за съхранение и безопасност.
Препоръка за типа оборудване
- Готварски уреди: Нашите консултанти ще ви препоръчат различни видове уреди като печки, фурни, котлони, грилове и плочи, които да отговорят на вашите нужди за готвене в конкретния тип кухня.
- Хладилни уреди: Отново, според нуждите ви за съхранение на сурови съставки, готови ястия или замразени продукти, се избира подходящо оборудване като хладилници, фризери, витрини и други.
- Миялни машини: Даваме ви конкретни предложения за професионални миялни машини, които могат да се справят с голямо натоварване и да осигурят висока хигиена.
- Работни повърхности и съоръжения за подготовка: Според вашите нужди, ще изберем за вас различни видове работни маси, плотни системи, ножове, миксери, блендери и други уреди за подготовка на храна.
- Подобрения на работния процес: Понякога това може да включва автоматизирани решения за сортиране на храна, вградени системи за отчитане на енергийна консумация или дори роботизирани технологии за подобряване на работата.
Проектиране на кухнята
- Оптимизация на пространството: Консултантите ни могат да предложат как да се организират различните зони в кухнята, за да се увеличи ефективността на работния процес. Това включва разпределение на работните станции, осигуряване на достатъчно пространство за движение и съхранение.
- Безопасност и хигиена: Проектирайки кухненската среда, нашият акцент е безопасността на персонала, включително подходящо осветление, вентилация и лесно почистване на подовите покрития и работните повърхности.
- Съобразяване с изискванията и нормативите за безопасност : Препоръките, които ще получите от нас са изцяло съобразени с местните нормативи за безопасност, хигиена и строителни изисквания.
Енергийна ефективност и устойчивост
- Избор на енергоефективно оборудване: Ние, в Тирол Профешънъл, си даваме сметка за важността на енергийната ефективност в изграждането или реновирането на професионална кухня и затова предлаганите от нас уреди са с висока енергийна ефективност, за да намалят разходите за електрическа енергия, газ и вода, осигурявайки на вашия бизнес печаливша стратегия.
- Устойчиви решения: Нашите 25 години опит, ни научиха да ценим технологиите, които не само ще ни доведат до едно по-добро бъдеще, но ще обезпечат вашите печалби в дългосрочен план. Това са технологии за рециклиране на отпадъци, използване на водоспестяващи системи или инсталиране на уреди, които намаляват въглеродните емисии.
Съвети за поддръжка и гаранции
- Избор на надеждни марки и доставчици: Гарантираме ви работа с безкомпромисно, качествено оборудване от доказани производители и доставчици, които предлагат гаранции и надеждно обслужване.
- Поддръжка и ремонт: Ще ви консултираме относно необходимостта от редовна поддръжка на уредите и предлаганите от нас абонаментни услуги за техническо обслужване.
- Гаранционни условия: Ще получите препоръки за гаранционните срокове и условия, които да осигурят защита срещу евентуални повреди или дефекти на оборудването.
Планиране на бюджета
- Оценка на бюджета: Нашите консултанти ще ви помогнат в създаването на бюджет за закупуване на оборудване, като се съобразят с наличните средства.
- Баланс между качество и цена: Съвети за това как да се намери баланс между качеството на оборудването и разходите за него, за да се осигури добра дългосрочна инвестиция.
Наблюдение и обратна връзка
- Оценка на ефективността: След като оборудването бъде инсталирано, ние сме готови да се ангажираме с периодично наблюдение за ефективността на кухнята и да предложим корекции при необходимост.
- Актуализиране на оборудването: Като професионалисти, ние се стремим да сме в крак с всички съвременни иновации в сферата, за да можем да държим вас, нашите клиенти информирани относно актуалните технологии и да ви предлагаме непрекъснато най-съвременното оборудване на пазара.
Как да се възползвате от консултацията:
- Можете да се свържете с нас като попълните онлайн формата ни за запитвания на сайта или на посочените координати за контакт.
Консултацията за професионално оборудване е важен процес, който гарантира, че вашата кухня ще работи ефективно, безопасно и с минимални разходи за енергия и ресурси.