Кухнята е сърцето на всеки ресторант или хотел и гордостта на главния готвач. Линия 900 KORE Generation от Fagor Industrial е предназначена, за да улесни ежедневната работа на професионалните готвачи. Ергономичност, безопасност и лесна поддъжка в комбинация с гъвкавост, високо качество, ниски разходи и ефективност, са водещи изисквания, от които всяка професионална кухня се нуждае.
Здравина
- Дръжката на казана е разположена отстрани, за да се избягнат изгаряния, като по този начин се осигурява по-висока безопасност на потребителя.
- Корпус с двойни стени.
- Здрава и лесно регулирана панта, който позволява диагонално отваряне до 75° и капака може да се държи отворен във всяко положение.
- Резервоари, направени от неръждаема стомана AISI-304, като дъното на резервоара е с дебелина 2 mm AISI-316L.
Работа
- Контрол от енергиен регулатор, който позволява интуитивно готвене.
- Пълнене на резервоара, контролирано от електрически валове, подготвени за студена и гореща вода.
Енергия и ефективност
- Машини с висока мощност газ или електрическо захранване.
· M-G915: 24 kW-газ
· M-E910 BM: 22 кВт
Функционалност
- Машини, идеални за готвене, къкрене или задушаване на различни видове храна.
- Казани с директно загряване са подходящи за използване при варене, овкусяване, задушаване, супи и ястия, храна, при която се изисква смесване и разбъркване.
- Казани с индиректно загряване са подходящи за приготвяне на сосове, леко сварени яхнии и други ястия, при които не се изисква разбъркване или високи температури.
Почистване
- Вграденият повърхностен плот е направен без канали и със заоблени ъгли, което прави почистване на работната повърхност много по-лесно.
- Изграждането на резервоара позволява перфектено и бързо почистване.
- Казаните имат филтър в дренажната тръба, с цел улавяне на остатъците от храната, които се демонтират лесно при почистване.
- Кранът за изпразване също е много лесен за почистване.
- IPX5 защита на контролите срещу вода инфилтрация.
Производство
При директно загряване на казана с капацитет 100 литра:
- За яхнии, изчисляване на 2,5 литра вода на килограм продукт: 50 литра вода и 20 кг леща, нахут, боб и т.н. Това Ви дава около 250 индивидуални порции.
- Времето за достигане на точка на кипене е около 55 секунди.
Времето за готвене варира в зависимост от продукта:
25 ': оризов бульон. · 50 ': задушено с картофи. · 60 ': леща. · 95 ': нахут.
При индиректно загряване на казана:
- Времето за достигане на точката на кипене е изчислен като около 80 '.
- Времето за готвене също е малко по-дълго отколкото за директно загрятата версия, и варира в зависимост от продукта:
· 30 ': бульон от ориз. · 60 ': задушете с картофи. · 75': леща.