19.08.2017

Чаши

Stölzle Lausitz  е немска фирма, която има  128 години опит в производството на чаши. Те са една от водещите фирми в световен мащаб. Компанията гарантира, че техните продукти максимилизират пълния потенциал, вкус и качества на всяка отделна напитка. 
В статията ще ви разкажем с какво се различват чашите за вино и как те влияят на вкуса му.


Чаши за червено вино 
Experience - серия чаши за червено вино от Stölzle Lausitz, които съчетават елегантност и стил в висококачествена изработка. Серията стъпва на традиционите чаши за червено вино, който има доказан и разпознаваем във времето дизайн. Благодарение на здравата си структура, чашите се използват не само във ресторантите и заведенията, а и в домашна атмосфера. 
Изискания дизайн осигурява максимална концентрация на интензивни плодови аромати и ги насочва съм носа. Идеята на формата на чашата е едновременното усещане на киселите и танинови нотки, които носи виното. Благодарение на дългата дръжка, червеното вино остава на идеална температура за по-дълго време. 


Чаши за пенливо вино тип "флейта" - чашите на вечността
Класическата серия впечалява с елегантност и  здравина. Създадена в огъня на Stölzle Lausitz, тя се превръща в световен фаворит. 
Празнувайте всички специални поводи с тези чаши. Независимо дали става въпрос за рожден ден, Коледа или просто защото деня е бил успешен. Подходящи са за сервиране както на шампанско, така и за вино. Формата им подчертава наситеността на плодовете и свежестта, която носят. Прецизно изработения ръб на чашите пасва идеално на устните ви и насочва напитката към вашите рецептори, което позволява на ароматните нотки да се разгърнат максимално. 


Чаши за десертни вина 
Серията чаши за десертни вина от Stölzle Lausitz е една гениална игра между традиционите модели, а простата им елегентност е завладяваща. Балансираният дизайн на чашите е вечен, идеални както за подарък така и за оборудване на първия дом.  
Подходящи са за консумиране на естествено сладки или десертни вина. Тези чаши са по-малки от чашите за червено или бяло вино, тъй като този сорт не се консумира толкова често.
Чашите са създадени така че да осигуряват оптимална концентрация на интензивни плодови нотки и да ги насочва към носа. Важно е още от първата глътка да се подчертае аромата на виното. Насладете се на винаги плътен вкус, без компросмис в качеството.  


Чаши за бордо 
Чашите за бордо са здрави и елегантни. Тези кристални чаши  от  Stölzle Lausitz са създадени с помоща на сомелиери, за да може те да пресъздават по-добре аромата, което веднага се забелязва още от първата глътка. Те впечатляват с фина и приятно необичайна форма - те се разширяват леко в долната част, докато в горната се стесняват. 
Тези чаши са подходящи също и за мерло, мавруд, каберне, совиньон блан. 

Правилно избраната чаша е важен момент в усещането на вкусовете на виното, тъй като то допълва неговите качества, аромати и нотки. Понякога дори избора на чаша може да повлия на мнението ни  дали дадено вино ще ни хареса или не. Пиенето на вино е изкуство преди всичко, но най-важно е с кого ще го споделим.