Take advantage of the convenience of purchasing appliances on installments or financing the complete construction of your professional kitchen or laundry facility in installments.

With our partners, we will offer you the best conditions for the implementation of your project, without the need to pay the entire amount in advance.

                                              
 
10.03.2018

Тенденциите при храната през 2018 година

Фокус към прецизността
Всяка година храната преминава през различни тенденции, които освен вкусови могат да бъдат и в оформянето и сервирането. Дълго време тенденцията в подредбата на продукцията беше насочена към естествено подредената чиния. Чиния, в която има изобилие от гарнитура и елементи, които изглеждат красиво подредени по един естествен начин сякаш "без усилия". Но, тази тенденция се променя коренно и остава в миналото.  През 2018 година, ще наблюдаваме по сложни движения на главните готвачи, които предприемат много по-систематичен подход в представянето на продукцията. Тя ще бъде подредена, структурирана и проектирана така че да покаже майсторството на чинията по един по строг начин. В статията ще ви представим някои от главните техники в оформянето на храната.
Мащабиране
Ефектът на мащабирането е една от най-популярните тенденции на кулинарната сцена. Елементите са подредени на слоеве като в същото време се получава една изключителна ефирност на подредбата. 
Форми
Изкуството на 3D визуализациите оказва своето влияние и върху храната. Използването на различни форми дава огромна възможност на шефовете, да правят храната сякаш е жива, а творческите и нестандартните форма са безкрайни. Спирали, черепи, бухали - вие решавате в какво ще превъплътите храна си
Кратер
Тази техника не е нова, но вече не се използва само при смачканите картофи и  сосове. Тази техника се използваше и при салатите и десертите. 
Ефектът на вентилатора
Друга интересна тенденция, която набира скорост е ефектът на вентилатора. Тази техника, подобна на мащаба, е чудесен начин да  покажете композиционно движение върху чинията.
МОНОХРОМАТИЧНИ ЯСТИЯ
Монохромът е техника, която се наблюдава от няколко години насам. Все повече готвачи се опитват да я използват като взимат различни елементи, които са в един и същи тон цвят и ги подреждат композиционно в чинията.