30.11.2017

От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия?

Напоследък е доста модерно да се отварят малки уютни кафетарии, които са комбинaция между кафене и пекарна. Освен идея, ще ви е необходим още бизнес план, инвестиция, маркетинг. В бизнес плана, професионалното оборудване заема изключително важно място, тъй като без него няма как да стартирате. Днес ще ви представим списък с необходимото оборудване, като сме взели на предвид само основните неща, от които ще се нуждаете.

Фурна – това е сърцето на всяка кафетeрия. Препоръчваме всички фурни от серията Advance Concept, подходящи са за печене на предварително приготвен хляб и сладкиши. Лесни за употреба от потребителя, управление посредством бутон Start/Stop, без излишни настройки.

Хладилници - броят на хладилниците ще варира според това, което възнамерявате да продадете. Ще са ви необходими поне два: един хладилник за напитки и фризер. В повечето кафетaрии, по-голямата част от продуктите, които се продават се приготвят на място, което означава, че трябва да се организира допълнително място за съхранение в хладилниците.

Съдомиялни машини: ще се нуждаете от две, в случай че разполагате с голeми помещения. Ако не и една съдомиялна машина с размери 500 x 500мм ще ви свърши работа. Ние предлагаме широка гама промишлени съдомиялни машини линия EVO на Fagor Industrial.

Професионална кафемашина: друга централна точка на кафетaрията и важна за изграждане на лоялност към клиентите чрез предлагане на добро кафе. Изберете кафемашина с достатъчен капацитет за броя на клиентите, които очаквате. Уверете се, че добре разбирате как работи и как да се справяте с нея, за да предлагате висококачествен продукт дори и в най-натоварените часове от деня.

Микровълнова фурна: ако сервирате гореща храна, ще ви трябва микровълнова печка, за да я загреете, преди да сервирате. Нормална, малка микровълнова печка с капацитет за отопление на малки порции обикновено е достатъчна за повечето помещения. Ако предлагате продукти, които изискват, каквото и да е препичане или гарнитура, ви препоръчваме да закупите допълнителен уред поотделно и специално за тази цел, за да избегнете закъснения в натоварените часове.
 

Това е само основното професионални оборудване за отварянето на кафетерия, със сигурност ще имате нужда още от – сокоизстисквачки, машина за лед, тостери, миксери за фрапе и т.н.  Повече предложения можете да разгледате тук.