От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия? 30.11.2017

От какво се нуждаете, за да отворите кафетeрия?

Напоследък е много модерно да се отварят малки, уютни кафетерии, които представляват комбинация между кафене и пекарна. Освен идеята обаче, ще Ви бъдат необходими също и бизнес план, инвестиция и маркетингова стратегия.

Професионалното оборудване заема изключително важно място в бизнес плана, тъй като без него няма как да стартирате. Днес ще Ви представим списък с основното оборудване, от което се нуждаете, за да приведете плана си в действие.

Конвектомат. Това е сърцето на всяка кафетeрия. Препоръчваме всички конвектомати от серията Advance Concept. Подходящи са за печене на предварително приготвен хляб и сладкиши. Ключови характеристики: лесни за употреба, управление посредством бутон Start/Stop, без излишни допълнителни настройки.

Хладилници. Броят им ще варира според количествата, който планирате да продавате. Ще Ви бъдат необходими поне два: един за напитки и фризер. В повечето кафетерии по-голямата част от продуктите, които се продават, се приготвят на място, което означава, че трябва да се организира допълнително място за съхранение в хладилниците.

Съдомиялни машини. Ще се нуждаете от две, в случай че разполагате с голямо помещение. Ако пространството е ограничено, ще Ви свърши работа и една съдомиялна с размери 500 x 500 мм. Ние предлагаме широка гама промишлени съдомиялни машини от линията EVO на Fagor Industrial.

Професионална кафемашина. Друг център в кафетерията. Доброто кафе e съществен елемент в създаването на атмосфера и изграждането на отношение на лоялност към клиентите. Изберете кафемашина с достатъчен капацитет спрямо броя на клиентите, които очаквате. Уверете се, че сте наясно как работи и можете да се справяте с нея, за да предлагате висококачествен продукт дори и в най-натоварените часове от деня.

Микровълнова печка. Ако предлагате гореща храна, ще се нуждаете от нея, за да подгрявате продуктите преди сервиране. Обикновена микровълнова печка с капацитет за подгряване на малки порции обикновено е достатъчна за повечето помещения. Ако предлагате продукти, които изискват запичане или гарнитура, Ви препоръчваме да закупите отделна микровълнова фурна специално за тази цел – така ще избегнете закъснения в натоварените часове.

Това е само основното професионално оборудване, необходимо за отварянето на една кафетерия. Със сигурност ще имате нужда и от други уреди: сокоизстисквачки, машина за лед, тостер, миксер за фрапе и др. Повече предложения можете да разгледате тук.