Чашите и виното 19.08.2017

Чашите и виното

Stölzle Lausitz е германска фирма със 128-годишен опит в производството на чаши, която заема водещо място в сектора в световен мащаб. Компанията гарантира, че продуктите им увеличават максимално пълния потенциал, вкуса и качествата на всяка напитка. 
В статията ще Ви разкажем с какво се различават чашите за вино и как влияят на неговия вкус.

Чаши за червено вино 
Experience – серия чаши за червено вино от Stölzle Lausitz, които съчетават висококачествена изработка, елегантност и стил. Серията е базирана на традиционните чаши за червено вино, които имат доказан и разпознаваем във времето дизайн. Благодарение на здравата си структура този вид чаши могат да се използват както в ресторанти и заведения, така и в домашна обстановка. 

Изисканият дизайн осигурява максимална концентрация на интензивните плодови аромати и ги насочва към носа. Идеята на формата на чашата е да се постигне едновременно усещане на киселите и танинови нотки в напитката. Благодарение на дългата си дръжка чашата от серията Experience допринася за това червеното вино да запази идеалната температура за по-дълго време. 

Чаши за пенливо вино тип „флейта“: Чашите на вечността!
Класическата серия впечатлява със своята елегантност и здравина. Създадена в огъня на Stölzle Lausitz, тя се е превърнала в световен фаворит. 

Отпразнувайте всички свои специални поводи с тези чаши, независимо дали става дума за рожден ден, Коледа, или просто за един успешен ден. Подходящи са за сервиране както на шампанско, така и на вино. Формата им подчертава наситеността на плодовете и свежестта, която носят. Прецизно изработеният ръб на чашите пасва идеално на устните Ви и насочва напитката към Вашите рецептори, което позволява на ароматните нотки да се разгърнат максимално. 

Чаши за десертни вина 
Серията чаши за десертни вина от Stölzle Lausitz е гениално заиграване с различните традиционни модели, а семплата им елегантност е просто завладяваща. Балансираният дизайн на чашите е вечен – идеални както за подарък, така и за оборудването на всеки дом. 
Тези чаши са подходящи за консумиране на естествено сладки или десертни вина. По-малки са от чашите за червено или бяло вино, тъй като този сорт не се консумира толкова често.
Чашите са създадени по такъв начин, че да осигуряват оптимална концентрация на интензивните плодови нотки и да ги насочват към носа. Важно е още от първата глътка да се подчертае ароматът на виното. 
Насладете се на винаги плътен вкус без компромис в качеството!

Чаши за бордо
Кристалните чаши за бордо на Stölzle Lausitz са здрави и елегантни. При изработката им е използвана помощта на сомелиери, за да могат да пресъздадат по-добре аромата, което се забелязва още от първата глътка. Впечатляват с фина и приятно необичайна форма – леко се разширяват в долната си част и се стесняват в горната. 

Тези чаши са подходящи също и за мерло, мавруд, каберне, совиньон блан. 
 

Правилно избраната чаша е важен елемент от усещането на вкуса на виното, тъй като тя допълва неговите качества, аромати и нотки. Понякога този избор може да повлияе дори на преценката ни дали дадено вино ни харесва, или не.
Пиенето на вино е преди всичко изкуство, но най-важното е с кого ще го споделим!

Чашите, които предлагаме ние можете да разгледате тук.